Aizsardzības ministrija lūdz pārtraukt kampaņu "Mēs darītu tāpat" 0

Sestdiena, 20 aug 2016, 08:00 Versija drukāšanai

Aizsardzības ministrija lūdz pārtraukt kampaņu "Mēs darītu tāpat"
Aizsardzības ministrija (AM) nosūtījusi Ārlietu ministrijai (ĀM) vēstuli ar lūgumu pārtraukt ANO Bēgļu aģentūras (UNHCR) sākto kampaņu "Mēs darītu tāpat", aģentūru BNS informēja ministrijā.


ANO Bēgļu aģentūra sociālajā kampaņā "Mēs darītu tāpat", kura ilgs no augusta līdz decembrim, aicina saskatīt līdzības starp cilvēkiem Latvijā un Sīrijā. Tajā līdz ar video tiks izplatītas afišas, kurās ir attēloti reāli cilvēki - bēgļi un patvēruma meklētāji, kuri šobrīd ir Latvijā. Vienā teikumā viņi atklāj, kāpēc devušies bēgļu gaitās. Turpat blakus attēloti reāli Latvijas iedzīvotāji, kuri atzīst - ja nonāktu tādā situācijā, viņi darītu tāpat. Kampaņa tiek īstenota visās Baltijas valstīs.

 

Aizsardzības ministrijas pārstāve Anete Gnēze aģentūrai BNS pastāstīja, ka ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons vēstulē lūdzis pārtraukt kampaņu, norādot, ka ar to tiek aizskarta karavīru un īpaši zemessargu, kuri ir izvēlējušies savā brīvajā laikā ar ieročiem rokās piedalīties mācībās, lai aizstāvētu valsti, nacionālā pašapziņa. Tādēļ valsts sekretārs, ministrijas vārdā, aizstāvot karavīru un zemessargu viedokli ir vērsies pie ĀM.

 

Kampaņas organizatori norāda, ka ir būtiski ilgtermiņā informēt sabiedrību par to, kas ir šie cilvēki, kuri meklē patvērumu Latvijā, no kurienes viņi ir un kāpēc viņiem bija jāpamet savas mājas. Tā bēgļiem un patvēruma meklētājiem būs vieglāk iekļauties sabiedrībā un Latvijas iedzīvotājiem vieglāk viņus pieņemt.

 

Kampaņā "Mēs darītu tāpat" var iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, pievienojot savu vārdu petīcijā #ArBēgļiem. Petīcija ir aicinājums valstu valdībām nodrošināt, lai katrs bēgļu bērns saņem izglītību, lai katrai bēgļu ģimenei ir droša vieta, kur dzīvot un lai visi bēgļi varētu strādāt, apgūt jaunas prasmes un tā dot pozitīvu ieguldījumu sabiedrībā.

 

ANO Bēgļu aģentūra šādu kampaņu īsteno visās trīs Baltijas valstīs – Latvijai, Lietuvai un Igaunijai vienādi bēgļu jautājums dienas kārtībā ir salīdzinoši nesen un bēgļu uzņemšana ir jauna prakse.

 

ANO Bēgļu aģentūras pārstāvis Latvijā Didzis Melbiksis iepriekš stāstīja, ka bēgļu krīze ietekmē arī Latviju, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti iedomāties sevi bēgļu vietā un atbildēt uz jautājumiem: "Ko jūs darītu situācijā, ja valstī sāktos karš? Ja katru dienu būtu jādzīvo bailēs par savu un bērnu dzīvību? Ja Jūs vajātu uzskatu, reliģijas vai dzimuma dēļ?".

 

Aizsardzības ministrija lūdz pārtraukt kampaņu "Mēs darītu tāpat"
0
Autors:BNS
Foto:rg.ru

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti