Padomi, kā pagarināt elektriskās zobu birstes galviņu kalpošanas laiku 0

Piektdiena, 25 aug 2023, 19:41 Versija drukāšanai

Padomi, kā pagarināt elektriskās zobu birstes galviņu kalpošanas laiku

Elektriskās zobu birstes pēdējos gados ir kļuvušas arvien populārākas. Tās piedāvā daudz priekšrocību salīdzinājumā ar manuālajām zobu birstēm, taču tās arī maksā vairāk. Viena no jomām, ko cilvēki mēdz aizmirst, ir elektrisko zobu birstes galviņu apkope. Šajā rakstā mēs aplūkosim, cik svarīgi ir uzturēt elektriskās zobu birstes galviņas kārtībā, un padomus, kā pagarināt to kalpošanas laiku.Šeit varat iegādāties gan zobu birstes, gan to maināmās galviņas.


Elektriskās zobu birstes galviņas uzturēšana ir būtiska labai mutes dobuma higiēnai. Nodilušas vai netīras zobu birstes galviņas var izraisīt sliktu tīrīšanas spēju, kā rezultātā mutē palielinās aplikuma un baktēriju daudzums. Tas var izraisīt sliktu elpu, smaganu pietūkumu un pat kariesu.

 

Zobu birstes galviņu kalpošanas laika pagarināšana ne tikai ietaupa naudu, bet arī samazina atkritumu daudzumu un ir videi draudzīgāka.

 

Izpratne par elektrisko zobu suku galviņām

 

Tirgū ir pieejami dažādi zobu birstes galviņu veidi, un katram no tiem ir savas unikālas priekšrocības. Dažas zobu birstes galviņas ir paredzētas cilvēkiem ar jutīgiem zobiem, savukārt citas ir paredzētas smaganu veselībai vai aplikuma noņemšanai. Ir svarīgi izvēlēties savām vajadzībām atbilstošu zobu birstes galviņu.

 

Zobu birstes galviņas kalpošanas ilgums ir atkarīgs no zobu birstes galviņas veida un no tā, cik bieži to lietojat. Parasti zobu birstes galviņas jāmaina ik pēc trim mēnešiem. Tomēr dažām elektriskajām zobu birstēm ir indikatori, kas signalizē, kad zobu birstes galviņu ir laiks nomainīt.

 

Ir svarīgi sekot līdzi pazīmēm, kas liecina, ka zobu birstes galviņa ir jānomaina. Ja sari ir izplūduši vai saplaisājuši, iespējams, ir pienācis laiks zobu birstes galviņu nomainīt. Varat arī pamanīt, ka zobu birstes galviņa ir zaudējusi krāsu vai tai ir nepatīkams aromāts.

 

Zobu birstes galviņu tīrīšanas rutīnas

 

Regulāra zobu birstes galviņas tīrīšana ir ļoti svarīga labas mutes dobuma higiēnas uzturēšanai. Pēc katras lietošanas reizes zobu birstes galviņa rūpīgi jāizskalo ar ūdeni. Tāpat zobu birstes galviņu ir ieteicams tīrīt vismaz reizi nedēļā.

 

Zobu birstes galviņa jātīra vismaz reizi nedēļā. Tomēr, ja esat bijis slims, zobu birstes galviņu ir ieteicams tīrīt biežāk.

 

Lai notīrītu zobu birstes galviņu, Jums būs nepieciešami daži sadzīves priekšmeti, piemēram, silts ūdens, ziepes un ūdeņraža peroksīds.Pēc katras lietošanas reizes rūpīgi izskalojiet zobu birstes galviņu ar ūdeni. Neizmantojiet zobu birsti kopā ar citiem un neliciet zobu birstes galviņu trauku mazgājamajā mašīnā.

 

Elektriskās zobu birstes galviņas uzglabāšana

 

Ir svarīgi pareizi uzglabāt zobu birstes galviņu, lai tā būtu tīra un labā stāvoklī. Pēc katras lietošanas reizes pārliecinieties, ka sakratīts liekais ūdens, un ļaujiet zobu birstes galviņai izžūt gaisā. Zobu birstes galviņa jāuzglabā vertikālā stāvoklī atklātā vietā, lai tā varētu pilnībā izžūt.

 

Izvairieties uzglabāt zobu birstes galviņu slēgtā traukā, jo tas var izraisīt baktēriju savairošanos. Neglabājiet zobu birstes galviņu mitrā vietā, jo tas var negatīvi ietekmēt sariņus.

 

Elektriskās zobu birstes galviņas kalpošanas ilguma palielināšana

 

Lai zobu birstes galviņa kalpotu ilgāk, ir svarīgi izmantot pareizu zobu tīrīšanas tehniku, izvairīties no pārmērīga spiediena un samazināt nodilumu. Ja neesat pārliecināts par pareizu zobu tīrīšanas tehniku, varat konsultēties ar zobārstu.

 

Izvairieties no pārmērīga spiediena zobu tīrīšanas laikā, jo tas var izraisīt sariņu bojājumus un to ātru nolietošanos.Izvairieties pakļaut zobu birstes galviņu ekstremālām temperatūras izmaiņām, piemēram, sasalšanai vai vārīšanai, jo tas var sabojāt sariņus un izraisīt to lūšanu.

 

Aizsargājot zobu birstes galviņu no fiziskiem bojājumiem, piemēram, tās nomešanas, arī var pagarināt tās kalpošanas laiku.

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti