Kāpēc putekļu sūcēji var kļūt neciešami skaļi 0

Ceturtdiena, 22 dec 2022, 13:31 Versija drukāšanai

Kāpēc putekļu sūcēji var kļūt neciešami skaļi

Putekļu sūcēji ir būtiska sadzīves tehnika, kas palīdz uzturēt mūsu mājas tīras un brīvas no putekļiem un netīrumiem. Tomēr laika gaitā putekļu sūcēji var kļūt kaitinoši skaļi, apgrūtinot to efektīvu lietošanu. Ja kādreiz esat saskāries ar nesamērīgi skaļu putekļu sūcēju, jūs zināt, cik tas var būt kaitinoši.


Putekļsūcēji var kļūt skaļi dažādu iemeslu dēļ, piemēram, aizsērējuši filtri, nodilušas siksnas, vaļīgas vai bojātas daļa. Lai putekļsūcējs nekļūtu skaļš, ir svarīgi uzturēt tīrus filtrus, pārbaudīt siksnas un izmantot konkrētajam darbam atbilstošu putekļsūcēju.

 

Ir daži iemesli, kāpēc putekļsūcēji var kļūt skaļi:

 

Netīri filtri: putekļu sūcējiem ir filtri, kas palīdz uztvert putekļus un netīrumus, un laika gaitā šie filtri var tikt aizsērēti ar dažādiem gružiem. Kad filtri ir aizsērējuši, tas var ierobežot gaisa plūsmu un apgrūtināt putekļu sūcēja darbu, kā rezultātā rodas skaļš troksnis.

 

Nolietotas siksnas: putekļsūcējiem ir siksnas, kas palīdz darbināt birstes rullīti, kas palīdz izkustināt paklāju un atbrīvot netīrumus. Ja siksnas ir nolietojušās vai bojātas, birstes rullītis var izlaist apgriezienus vai kustētiem tam neparedzētā veidā, izraisot skaļu troksni.

 

Vaļīgas vai bojātas daļas: putekļsūcējiem ir dažādas daļas, kas laika gaitā var kļūt vaļīgas vai bojātas, tostarp birstes rullītis, gultņi un motors. Ja kāda no šīm daļām ir bojāta vai vaļīga, putekļsūcējs var radīt skaļu troksni.

 

Šķēršļi: dažreiz priekšmeti var iestrēgt birstes rullī vai citās putekļu sūcēja daļās, izraisot skaļu troksni. Tas var notikt, ja sūcāt lielus gružus vai ja putekļsūcējs ir bijis ilgu laiku atstāts bez kopšanas un tajā ļauts uzkrāties netīrumiem un putekļiem.

 

Kāpēc putekļu sūcēji var kļūt neciešami skaļi

 

Tātad, ko jūs varat darīt, lai putekļsūcējs nekļūtu pārāk skaļš? Šeit ir daži padomi.

 

Uzturiet filtrus tīrus: regulāra putekļsūcēja filtru tīrīšana vai nomaiņa var palīdzēt novērst aizsērēšanu un nodrošināt pareizu gaisa plūsmu. Tas var palīdzēt novērst to, ka putekļsūcējs kļūst skaļš, un padarīt to efektīvāku netīrumu un gružu savākšanā.

 

Pārbaudiet siksnas: regulāri pārbaudiet putekļsūcēja siksnas, lai pārliecinātos, ka tās ir labā stāvoklī. Ja siksnas ir nolietojušās vai bojātas, nomainiet tās. Ja neziniet kā to darīt vai jums šķiet, ka to būtu jādara speciālistam, tad noteikti meklējiet palīdzību pie sadzīves tehnikas servisa profesionāļiem.

 

Uzturiet putekļsūcēju tīru: Regulāra putekļsūcēja tīrīšana var palīdzēt novērst šķēršļus un nodrošināt, ka visas daļas darbojas pareizi. Tas var palīdzēt novērst skaļus trokšņus, kā arī pagarināt putekļsūcēja kalpošanas laiku, kas noteikti ir ļoti būtisks ieguvums.

 

Izmantojiet darbam piemērotu putekļu sūcēju: dažādi putekļsūcēji ir paredzēti dažādām virsmām un netīrumu veidiem. Ja izmantojat putekļu sūcēju, kas nav paredzēts tīrāmajai virsmai, tas var izraisīt putekļsūcēja neefektīvāku darbību un kļūt skaļš. Vienmēr pārliecinieties, vai izmantojat darbam piemērotu putekļu sūcēju.

 

Ievērojot šos padomus, jūs varat novērst putekļu sūcēja pārāk lielu troksni, kas ir neizbēgami, ja ierīce netiek izmantota un kopta pienācīgi, kā arī nodrošināt tā efektīvu un vienmērīgu darbību. Regulāra apkope var palīdzēt pagarināt putekļu sūcēja kalpošanas laiku un padarīt to efektīvāku mājas tīrīšanā. Tāpēc vienmēr ir labāk rūpīgi rūpēties par savu sadzīves tehniku, lai tā sniegto komfortu jūsu ikdienai varētu baudīt pēc iespējas ilgāk.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti