Tuvojoties bārbekjū sezonai: sulīgas gaļas gatavošanas noteikumi, kas jums jāzina 0

Piektdiena, 03 maijā 2024, 14:15 Versija drukāšanai

Tuvojoties bārbekjū sezonai: sulīgas gaļas gatavošanas noteikumi, kas jums jāzina

Patīkami silts un saulains laiks jau priecē ikvienu, kam patīk eksperimentēt uz grila. No ceptām kukurūzas vālītēm vai grilētiem dārzeņu iesmiem līdz sulīgiem steikiem un burgeriem nav noslēpums, ka gaļas pagatavošana var izrādīties visgrūtākais uzdevums.


Ja esat tikai grila iesācējs, atklāsim, kā pagatavot visgaršīgāko gaļu, lai, apsēžoties pie galda, nebūtu vilšanās. Lasiet tālāk un uzziniet:

 

● kā izvēlēties gaļu bārbekjū ballītei;

● kā to pagatavot pirms cepšanas;

● cik ilgi un kādā temperatūrā cept?

 

1. Izvēlieties kvalitatīvu gaļu

 

Pirmais solis sulīga steika pagatavošanā ir pareizā gaļas izvēle. Dodieties uz lielveikalu vai specializētu kvalitatīvas gaļas veikalu un izvēlieties to, kas jums patīk visvairāk – no vistas krūtiņas vai cūkgaļas muguras ar kaulu līdz izturēta liellopa vēderiņam ar ļoti izteiksmīgu garšu. Lai iegūtu labākos steikus, meklējiet marmora gaļu ar tauku slāni, kas vienmērīgi sadalīta starp muskuļu audiem –piemēram, liellopa gaļas antrekota (ribeye) vai New-york-strip steiks var būt lieliska izvēle, pateicoties tā mīkstajai tekstūrai.

 

Ja uzminējāt, ko gaļas krāsa pasaka par tās kvalitāti, ņemiet vērā, ka gan cūkgaļai, gan liellopu gaļai jābūt gaišai. Neaizmirstiet pievērst uzmanību arī tauku slāņa krāsai – ja tā ir dzeltenīga, iespējams, ka gaļa tika sagriezta no veca dzīvnieka, tāpēc tā būs cietāka.

 

2. Sagrieziet

 

Lai gan jūs varat iegādāties jau sagrieztus kvalitatīvus steikus, lielāku gaļas gabalu vajadzētu sagriezt apmēram 3 cm biezās šķēlēs, jo plāni steiki grilējot var ātri izžūt. Katram grila šefpavāram jābūt asam nazim, kas paredzēts īpaši šim darbam. Glabājiet vienu no svarīgākajiem instrumentiem virtuvē droši — lai naža asmeņi būtu ideālā stāvoklī, iegādājieties nažu paplāti vai magnētisko turētāju, kas atbilst jūsu virtuves interjeram. Interneta veikalā FORMADORE atradīsiet nažu statīvus un turētājus ikviena vēlmēm – sākot no pašasinošiem statīviem līdz dabīgā koka magnētiskajiem nažu turētājiem.

 

Pēc steiku sagriešanas pirms gatavošanas ļaujiet tiem nostāvēties istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes – tas nodrošinās vienmērīgāku gaļas gatavošanos.

 

3. Izlemiet, vai marinēsit 

 

Tuvojoties bārbekjū sezonai: sulīgas gaļas gatavošanas noteikumi, kas jums jāzina

 

Lai pagatavotu sulīgus steikus, piemērota gan sausa marinēšanas metode, berzējot tos ar garšaugu maisījumu, gan mitra marinēšana, izmantojot marinādi, kas izgatavota no etiķa, medus vai dabīgā jogurta kombinācijā ar atbilstošām garšvielām. Atstājiet steikus marinēties vismaz 4 stundas.

 

Bet, ja cepat liellopa gaļas steikus, ieteicams tos nemarinēt – pietiks tikai ar sāli vai pipariem.

 

Kā pareizi pagatavot?

 

Vispirms labi uzsildiet grilu un ieeļļojiet to ar eļļu, kas piemērota cepšanai augstā temperatūrā. Šeit cep liellopa gaļas steiku apmēram 200 grādu temperatūrā divas minūtes katrā pusē. Grila meistariem mēs iesakām iegādāties pārtikas termometru, kas palīdzēs izmērīt gaļas temperatūru – liellopa steika iekšējai temperatūrai jābūt 55 grādiem.

 

Cūkgaļu cepiet ilgāk – apmēram 10 minūtes 180 grādos, vēl gatavojot. Cūkgaļas cepšanas iekšējai temperatūrai vajadzētu sasniegt 68-71 grādus. Visbeidzot, vistu cepiet līdz iekšējai 74 grādu temperatūrai, lai gaļa būtu sulīga.

 

Ir pienācis laiks pagaršot!

 

Pēc gaļas noņemšanas no grila atstājiet to 5 minūtes, lai sula vienmērīgi sadalītos visā steikā un tekstūra būtu ļoti maiga. Apsolām – ievērojot šos cepešu gatavošanas noteikumus, jūs varēsiet baudīt mutes kūstošus steikus visas grilēšanas sezonas laikā.

0
Autors:Preses relīze
Foto:publicitātetas foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

15. maijā, 09:31 Radošās rakstīšanas dienas nometne 7. - 9. klašu skolēniem Daugavpilī
8. maijā, 14:53 Klimata un enerģētikas ministrijas vadību nosver uz šķeldas svariem Daugavpilī
29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti