Grupas no Daugavpils piedalīsises „Progresīvā metāla vakarā” 0

Sestdiena, 22 aug 2015, 07:45 Versija drukāšanai

Grupas no Daugavpils piedalīsises „Progresīvā metāla vakarā”
Sestdien, 26. septembrī Rīgā, klubā Melnā Piektdiena pasākuma Progressive Metal Session vol.2 ietvaros uzstāsies Igaunijas progressive metal vienība Emphasis. Koncertā klausītāju asinis uzkurinās arī pašmāju 2015. gada Wacken Metal Battle Latvija uzvarētāji Legacy ID, ekscentriskie latgalieši Divine Fistfuck un thrash metal grupa Saintorment.


Kolektīvs Saintorment tika dibināts Daugavpilī 2013. gada pavasarī ar mērķi paspēlēt kopā kādus vecus labus thrash metal hītus. Pirmie koncerti tapa jau 2013. gada rudenī. Īsajā laika posmā Saintorment paspēja dalīt skatuvi ar tādiem Latvijas smagās skatuves pārstāvjiem, kā Rebel Riot, Asthma un daudziem citiem, kā arī piedalījās 2014. gada Wacken Metal Battle koncertā. Grupai tagad top pirmais ieraksts.

 

Grupas no Daugavpils piedalīsises „Progresīvā metāla vakarā”
Legacy ID šobrīd ir viena no Latvijas metāla skatuves uzlecošajām zvaigznēm. Grupa izdevusi vairākus singlus, kā arī, 2014. gada vasarā savu debijas albumu Genesis, kas guvis labas atsauksmes gan Latvijā, gan ārpus tās. Legacy ID ir Latvijas Metal mūzikas gada balvas iegūvēji, kategorijā 2014. gada debija. Grupa Legacy ID, sadarbojoties ar Nacionālā teātra aktrisi un solisti 2014. gada oktobra beigās uzstājās Mūzikas un Mākslas Festivāls Bildes, šī sadarbība izvērtās ļoti veiksmīga, tāpēc ar lepnumu par darīto grupa prezentēja Legacy ID un Zanes Dombrovskas kopējo dziesmas "Ja Tu man esi" versiju (no izrādes Adata).

 

2015. gadā izcīnīja absolūto uzvaru Latvijas W.O.A. Battle atlasē un pārstāvēja Latviju metālfestivālā Wacken Open Air kopā ar tādām grupām kā Judas Priest, Kataklysm, Sepultura, Cannibal Corpse, Cradle of Filth, Dream Theater, Opeth, Samael, Queensryche un pussimta citām.

 

Grupa neturas pie konkrētiem žanra standartiem, tā nebaidās iziet ārpus tradicionālajiem rāmjiem un pārsteigt pat ilgstošus klausītājus ar jaunām, negaidītām niansēm skaņdarbos.

 

Grupas no Daugavpils piedalīsises „Progresīvā metāla vakarā”
Apvienība Divine Fistfuck (industrial/death/metal) domāta, kā brutāls un provokatīvs joks par mūsdienīgas sabiedrības vērtībām un to attīstību. Lai parādītu cilvēcības kritumu ar visu to kroplību, izmantojot šokējošo imidžu, grupa pilnvērtīgi realizē priekšnesuma laikā šovu ar BDSM elementiem. Kā grupa pati izsakas – “Mūsu daiļrade ir naidīga karikatūra, greizais spogulis, kur var redzēt šausmīgas izmiršanas un personības zušanas procesus, kuri notiek mūsu grēku un strīdu pilnā planētā”.

 

Grupas no Daugavpils piedalīsises „Progresīvā metāla vakarā”
Par ceturto dalībnieku kļūst igauņu progressive metal apvienība ar sieviešu vokālu – Emphasis. Viņu mūzika apvieno sevī klasiskas harmonijas, smagas ģitāru partijas un solistes Annas Ganinas (-x- Tramontana) jaudīgo operas vokālu. Anna pievienojās grupai 2013. gadā. Kopā ar viņi tika izlaisti divi singli: On the Wings of Freedom un singls Hopeless iegāja krājumā Ladies First vācu leibla Metal Del Mundo vadībā. Savas pastāvēšanas laikā Emphasis ir snieguši vairākus koncertus ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā un Somijā, piedalījās festivālos Hard Rock Laager un Tallinn Music Week, iesildīja vienu no slavenākajām Krievijas pagan/metal grupām – Arkonu un aizvadīja kopējo turneju ar somu metal grupu Teardown. Šobrīd grupa gatavo jauno albumu un jauno programmu, kuru skatītāji varēs novērtēt 26. septembrī. Klubs ir vaļa no 19.00. Sākums 19.30. Ieejas maksa pasākuma ir 4 eiro (ar speciāliem ielūgumiem ir bezmaksas).

 

0
Autors:Pasākuma preses dienests

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

8. maijā, 14:53 Klimata un enerģētikas ministrijas vadību nosver uz šķeldas svariem Daugavpilī
29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti